ZEER LAGE OF ZELFS GÉÉN BEZORGKOSTEN / VEILIG / ÓÓK ZONDER ACCOUNT

Voedingsadvies

Puppy

Puppy

40 tot 50 gram per kilo lichaamsgewicht.

volwassen

Volwassen hond

20 tot 30 gram per kilo lichaamsgewicht.

Oudere hond

Oudere hond

15 tot 20 gram per kilo lichaamsgewicht.

Op deze pagina vind je meer informatie over het geven van vers vlees aan je hond. Let wel, het gaat hier om een algemeen advies. Net als mensen zijn alle honden verschillend, hou daarom ook je hond goed in de gaten. Jij kent hem het beste. Check hoe jouw hond reageert en pas aan daar waar nodig. Wij helpen graag en je kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Algemeen voedingsadvies voor vers vlees:

Variatie is gezond, maar wat bedoelen we daarmee?

  • Geef ongeveer 3 tot 5 verschillende diersoorten vers vlees aan de hond
  • Vul af en toe aan met groenten

Waarom zou je je hond vers vlees geven?

De hond is van oorsprong een carnivoor en heeft net als de wolf – zijn voorvader – een kort darmstelsel. Van nature zitten er heel veel bouwstoffen in vers vlees. Vetten, eiwitten, vitamines A, B1, B3, B6, B12 en Vitamine D. Maar ook mineralen, zoals ijzer, zink, kalium, calcium, magnesium en mangaan.

Waarom 4 diersoorten per week?

Bij een perfect voedingspatroon past variatie. Geldt voor ons, maar geldt zeker ook voor jouw hond. Elk diersoort bevat namelijk andere aminozuren, voedingsstoffen en vetzuren. Zo komt je hond nooit tekort en krijgt hij alle bouwstoffen binnen.

Waarom aanvullen met groenten?

In groenten zitten veel bouwstoffen, zoals extra voedingsstoffen, enzymen, chlorofyl, vetzuren en anti-oxidanten. Daarnaast zitten er ook vitaminen in, die niet in vers vlees zitten. Deze vitaminen zijn een goede aanvulling op het dagelijkse voedingspatroon van jouw hond. Het gaat hier om vitamine C, K1, E en foliumzuur. Tot slot, groenten zijn rijk aan vezels en die zijn weer goed voor de darmflora.

  • Het advies is 5-10% van de dagelijkse behoefte van de hond bij te geven.

  • Bijvoorbeeld: hond eet 500 gram vlees per dag. Geef dan 25 tot 50 gram groenten extra erbij. De groenten zijn gepureerd en gegaard waardoor deze goed verteerbaar zijn in het darmstelsel van de hond.